Élménybeszámolók

Várj türelemmel!
Július közepére egy viszonylag hosszú 6 napos túrát terveztünk Varga András barátommal. A túra idejére kánikulát ígértek 33-35 fokos nappali hőmérséklettel, ami eléggé megnehezítette a horgászatunkat, de ez sem szegte kedvünket. Kitartásunk kifizetődött hiszen a végére egy sikeres horgászat kerekedett ki.
A fenomenális Criticals
Az idei évben arra gondoltam, hogy testvéremet is elviszem egy horgásztúrára, mivel már most mindene a pontyhorgászat.
Bányatavi szépség
Idén júniusban első gyeremekem születése előtt álltunk, de a családi kupaktanács úgy határozott, hogy ameddig lehet hódoljak szenvedélyemnek, hiszen utána kitudja mikor jutok ki újra a vízpartra.
IBCC 2018 - Szepezdi Strand
A 2018-as Nemzetközi Balatoni ponty fogó kupán, összesen hat Nikl csapat képviseltette magát, Cseh, Szlovák valamint Magyar színekben.
Pünkösdi rekord
A pünkösdi hosszú hétvégék évek óta a családi horgászattal kapcsolódnak össze. Szerencsére idén sem történt másként.
Visszavágó a Szűcsi tavon
Minden évben a májusi hosszú hétvégét igyekszem a Szűcsi tavon tölteni egy gyerekkori barátom társasságában, idén sem volt másként.
Váratlan lehetőség
Áprilisi túrám alkalmával számomra egy ismeretlen vízre látogattam el, ahol a NIKL Baits termékek újra bizonyították fogósságukat.
Összehangolt módszer, nagy távolságokra
Ha azt szeretnénk, hogy az elhelyezett szerelékek mindvégig jól működjenek, és a megakasztott halat biztonságosan tudjuk szákba terelni, nem árt néhány dolgot szem elött tartani.
Novemberi rekord
A Pontyshown merült fel az ötlet, hogy még idén ellátogatok volt „kollegám” Németh Patrik egyesületének vizére, a Pacsai tóra. Így is lett!
Utolsó percek
Eltelt egy év, és szeptember elején újra Háromfán találtuk magunkat egy versenyen a Bojli Show-n...
Miért jó változtatni? Avagy legyünk bevállalósak…
Amióta célzottan pontyokra vadászom rengeteget kísérletezem, agyalok azokon az „apróságokon” amelyek hozzásegítenek a halaimhoz.
Fonyód 120 órája
Robi és Bence ezúttal a Balatont vették célbe, Robi cikkjéből kiderül mennyire hatékonyan.
Magnus, a nagyszerű
Az év második felére tervezett túráim során próbálom minnél nagyobb igénybevételnek kitenni a NIKL 2018-as újdonságát a Magnus bojlit.
A kevesebb, néha több...
Sok-sok szervezkedés árán sikerült egy kedves ismerősömmel eljutni egy közös túrára. A választásunk egy lajosmizsei tóra esett.
A forróság 48 órája
A nyári horgászatok nem igazán tartoznak a kedvenceim közé, de mivel függőségem határtalan, ezért „muszáj” olykor-olykor hódolnom szenvedélyemnek.
Új íz az ősvízen
A következő túrám helyszíne egy régi, tőzegkitermelésből származó vízfelület lett.
Módosított Blowback-rig
A sokak által használt Blowback-rig nekem is nagy favoritom. Szívesen alkalmazom süllyedő és hóember csalizások alkalmával. Meggyőződésem, hogy az egyik leghatásosabb összeállítás, amit valaha kitaláltak.
Bojli Show Háromfa
6 év szünet után ismét megrendezésre került a Bojli Show Háromfán, amely 19 csapat részvételével zajlott. Az öt napos verseny egy nulladik nappal indult, ahol versenyszabályok ismertetése és egy finom vacsora elfogyasztása után készülhettünk a hétfői rajtra.
Bányatavi kaland
A tavaly év végén két fő célt tűztem ki magamnak: az RSD-n horgászni - 2-3 alkalommal, illetve a bányatavi túrákat. A mostani írásomban a legutóbbi bányatavi kalandomat szeretném elmesélni.
Bátran a pellettel
Ebben az írásomban azon tapasztalataimat osztom meg önökkel, miként lehetünk eredményesebbek, milyen csalival illetve etetéssel próbálkozzunk, ha kevés idő áll a rendelkezésünkre.
Tavaszi ébredés
Hogyan is sikerült Németh András csapattársunk egy áprilisi hétvégi kiruccanása? Olvassák el rövid élménybeszámolóját!
Challenge Week 2017
Több éve hagyománynak mondható, hogy tavasz kezdetén az első vízpartra tervezett utam Háromfára vezet, a versenyre, amely már 12 éve fogadja a kihívást kereső horgászokat.
Ismeretlen vizeken
Ellátogattam, egy számomra teljesen ismeretlen vízre, és most az ott szerzett tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.
Balaton, itt minden más
Szenvedélyes pontyhorgász vagyok, viszont a Balatonon még nem volt lehetőségem kipróbálni magam.
Tározó kincsei
Május közepét írunk, hosszas előkészületek után újra az egyik kedvenc közeli víztározóm partjára érkeztem, nagy reményekkel tűzdelve.
Dobótávon
Az idei évben arra az elhatározásra jutottam, hogy az eddigi kényelmes behúzós horgászatokkal kicsit szakítva, nagyobb hangsúlyt fogok fektetni a dobálós pecákra.
Nálam már bevált!
Nekem a pünkösdi túrák jelentik a családi horgászatot. Ilyenkor az egész családot sikerül kirángatnunk vízpartra és együtt eltöltenünk pár szép, nyugodt napot.
Tíz alatt, vagy húsz felett
Gondolom mindenki átélte már, hogy milyen érzés odaérni a vízpartra, amit már hetek, hónapok óta tervezgetünk.
Tőzeges tavasz
Már nagyon viszkettek a horgászbotjaink így rövid egyeztetést követően Berta Jani csapattársammal április közepére összehoztuk első, közös „Nikl Crew” horgászatunkat.
Critical Wafters 2017
Az idén tavasszal, ahogy már az ezt megelőző években is, egy kis Somogy megyei tóra látogattunk el családi programként, afféle évkezdő horgászatra.
„Kritikus” tavaszi siker
Az előző – Sikeres évkezdés - c. cikkem végén megígértem, hogy bemutatok Nektek egy 2017-es NIKL újdonságot, amellyel a legnagyobb halamat is sikerült becsapnom az idei év első túráján.
Áprilisi frontok
Az idei első hosszabb túrámra április első felében került sor. A lakhelyemtől távoleső 140km-re található kis 4 hektáros tó rendkívül gazdag és egészséges nagytestű ponty és amur élőhelye távol a nagyvárosi zajoktól egy csodálatos erdőkel tarkított környezetben.
Horgászat felmelegedő vízben
Napos idő, vége a hétnek, remek időjárás...Gyors pakolás és irány horgászni.
Tavaszi felmelegedés
A horgászatomat ezúttal egy hirtelen jött felmelegedés ihlette meg, melyet végig szikrázó napsütés kísért.
Szelektálás kicsit másképp
Ebben az írásomban, azon tapasztalataim egyikét osztom meg önökkel miként lehetünk eredményesek, ha egy pontycsapatból a legnagyobb példányokat szeretnénk matracra fektetni.
Sikeres évkezdés
Minden évben az egyik legnehezebb túra egy horgász életében az első peca: több hónapnyi nélkülözés, előkék kötésével töltött téli este, kiolvasott újságok tömkelege után végre parton lehetünk. Annyiszor álmodtuk erről a pillanatról, hogy szinte kötelezőnek érezzük a teljesítést.
 Évkezdet az akadóban
Az idei évre sem lett kevesebb cél kitűzve, mint tavaly. Szisztéma ugyanaz: nagy kiterjedésű, változó meder tulajdonságú, munkás vizek meghorgászása.
A sötétség leple alatt
Ismét beköszöntött az ősz, és ezzel együtt a számomra legszebb horgász időszak. Az évszak utolsó két hónapjában egy-egy hetet kedvenc bányatavamon töltöttem. Az első szakasz október végén kezdődött.
Ördöngős Születésnap
Két dolog miatt várom minden évben a szeptember végét. Az egyik a születésnapom, a másik pedig a vele járó éves, hosszabb horgász túrám.