Élménybeszámolók

×
Az ismeretlen bánya
Július közepén jártunk, mikor is a következő túránk helyszínéül, egy Nyugat Magyarországi bányatóra kaptunk meghívást Mike Bálint barátommal.
Rekorddöntések Ecséden
Az idei szezon számomra - ahogy sokaknak még-, elég későn indult meg az egész világot érintő pandémiás járvány okozta korlátozásoknak. A megszokottól eltérően júniusban tudtam csak elindulni az első bevetésre, melyre édesapám kisért el.
Szezonzárás Szücsiben
A tavalyi év utolsó horgászatát december 6-ára Miklós napjára időzítettük újdonsült csapattársammal, Dáviddal.
Szarvasbőgés idején
Idén már másodjára tértem vissza Gyékényesre, ahova ezúttal László Gabi barátom és kis családja, valamint a párom is elkisért.
Augusztusi tűzijáték!
Ahogy az már az elmúlt években lenni szokott, idén nyáron is üldözőbe vettük az ecsédi pontyokat, bízva abban, hogy egy-egy öreg halat sikerül lencsevégre kapnunk.
Soha ne add fel!
Vajon miért ezt a címet választottam a következő cikkemnek? Alapos okom van rá. Egy olyan halat sikerült megfognom akire már nagyon régóta áhítozok ☺, de ne szaladjunk ennyire előre...
Látóképi horgásztavon a NIKL metohd Feederel
Kiss Henrietta Látóképi sikere a Nikl method feeder termékekkel.
Őszi pontyhorgászatom a Balatonon
Az őszi balatoni pontyhorgászat már régóta a kedvenc időtöltésem. A víz és a környezete ugyanis ezer arcát mutatja meg ilyenkor, és ekkor kínálkozik legjobb alkalom, hogy a télre felkészülő kapitális pontyok közül matracra fektessünk egy-egy bakancslistás példányt.
Halak a bányából
Erre a horgászatomra mondhatni már készülök egy ideje. Még 2018-ban kaptam meghívást erre az eldugott Kondorosi bányatóra ahol sajnos 2018 év elején egy nagyon komoly halpusztulás történt.
Pontyok a mélyben
Nagyon régóta elszerettem volt már menni a Szűcsi Völgy-tóra ennek, az idei nyár adott alkalmat, amikor is egy hetet tölthettem el a 9-es álláson.
Ősszel a mélyben
A nyár vége mindig vegyes érzelmeket gerjeszt bennem: vége a nyárnak, a strandszezonnak; viszont kezdődik a legjobb pontyos évszak.
Bánya a város szélén
Hirtelen ötlettől vezérelve elhatároztam, hogy a lakóhelyemhez közeli Lupa-tavon fogok eltölteni pár napot.
RSD – Családi horgászat
Előre vetítem, hogy nem a megszokott élménybeszámolót olvassátok: kicsit hosszabb lesz, kicsit talán érzelgősebb. Azért lesznek fogások, csalik, tippek, de a cikk fókusza nem ezen, hanem magán az élményen lesz.
Mélyebb vizekre evezve
Az idei év júliusában egy baráti meghívásnak eleget téve látogattam el egy heves megyei bányatóra. A 33 hektáros víz átlagos vízmélysége 20-25m, a meder rendkívül tagolt tele törésekkel, púpokkal, platókkal és nem kevés víz alatti bokrok fák egyvelegével
International Carp Marathon - Ahogy mi láttuk 2. rész
A következő irományom mondhatni rendhagyó lesz, hiszen nem csak egy horgászatról szól, hanem egy versenyen szerzett tapasztalatokról és leginkább a csapatról akikkel elértük ezt a fantasztikus eredményt. Második rész !
International Carp Marathon - Ahogy mi láttuk 1. rész
A következő irományom mondhatni rendhagyó lesz, hiszen nem csak egy horgászatról szól, hanem egy versenyen szerzett tapasztalatokról és leginkább a csapatról akikkel elértük ezt a fantasztikus eredményt. Első rész !
Szeszélyes Balaton
Az idei első balatoni túránkra kicsit megkésve májusban került sor. Vegyes érzelmekkel kezdtük meg a túrát, a szeszélyes időjárás és a Balaton most meg mutatta magát igazán.
Áprilisi Balaton
A tél folyamán merült fel az ötlet, hogy Komlovszki Robi csapattársammal eltöltünk pár napot a Balatonon.
Februári kezdet a bányában…
Az idei év első túrájának helyszínéül egy Pest közeli bánya tóra esett a választásom.
Töklevelek között
Az idei nyár utolsó túrájának helyszíne a Háromfai horgásztó volt.
Holtági kalandjaim! (Ősz)
Elérkezett az ősz, a fákon sárgulni kezdtek a levelek a nappalok egyre rövidebbek, én pedig hatalmas lelkesedéssel vágtam neki a szezonnak.
Holtági kalandjaim! (Nyár)
Bizonyára sokan tudjátok, hogy lakhelyem környékén rengeteg holtág található és azt is, hogy nagyon szeretek ezeknek a holtágak partján horgászni. Mai napig rabul ejt vadságuk és a bennük élő halak ereje és küzdelme.
Várj türelemmel!
Július közepére egy viszonylag hosszú 6 napos túrát terveztünk Varga András barátommal. A túra idejére kánikulát ígértek 33-35 fokos nappali hőmérséklettel, ami eléggé megnehezítette a horgászatunkat, de ez sem szegte kedvünket. Kitartásunk kifizetődött hiszen a végére egy sikeres horgászat kerekedett ki.
A fenomenális Criticals
Az idei évben arra gondoltam, hogy testvéremet is elviszem egy horgásztúrára, mivel már most mindene a pontyhorgászat.
BÁNYATAVI SZÉPSÉG
Idén júniusban első gyeremekem születése előtt álltunk, de a családi kupaktanács úgy határozott, hogy ameddig lehet hódoljak szenvedélyemnek, hiszen utána kitudja mikor jutok ki újra a vízpartra.
IBCC 2018 - Szepezdi Strand
A 2018-as Nemzetközi Balatoni ponty fogó kupán, összesen hat Nikl csapat képviseltette magát, Cseh, Szlovák valamint Magyar színekben.
Pünkösdi rekord
A pünkösdi hosszú hétvégék évek óta a családi horgászattal kapcsolódnak össze. Szerencsére idén sem történt másként.
Visszavágó a Szűcsi tavon
Minden évben a májusi hosszú hétvégét igyekszem a Szűcsi tavon tölteni egy gyerekkori barátom társasságában, idén sem volt másként.
Váratlan lehetőség
Áprilisi túrám alkalmával számomra egy ismeretlen vízre látogattam el, ahol a NIKL Baits termékek újra bizonyították fogósságukat.
Összehangolt módszer, nagy távolságokra
Ha azt szeretnénk, hogy az elhelyezett szerelékek mindvégig jól működjenek, és a megakasztott halat biztonságosan tudjuk szákba terelni, nem árt néhány dolgot szem elött tartani.
Novemberi rekord
A Pontyshown merült fel az ötlet, hogy még idén ellátogatok volt „kollegám” Németh Patrik egyesületének vizére, a Pacsai tóra. Így is lett!
Utolsó percek
Eltelt egy év, és szeptember elején újra Háromfán találtuk magunkat egy versenyen a Bojli Show-n...
Miért jó változtatni? Avagy legyünk bevállalósak…
Amióta célzottan pontyokra vadászom rengeteget kísérletezem, agyalok azokon az „apróságokon” amelyek hozzásegítenek a halaimhoz.
Fonyód 120 órája
Robi és Bence ezúttal a Balatont vették célbe, Robi cikkjéből kiderül mennyire hatékonyan.
Magnus, a nagyszerű
Az év második felére tervezett túráim során próbálom minnél nagyobb igénybevételnek kitenni a NIKL 2018-as újdonságát a Magnus bojlit.
A kevesebb, néha több...
Sok-sok szervezkedés árán sikerült egy kedves ismerősömmel eljutni egy közös túrára. A választásunk egy lajosmizsei tóra esett.
A forróság 48 órája
A nyári horgászatok nem igazán tartoznak a kedvenceim közé, de mivel függőségem határtalan, ezért „muszáj” olykor-olykor hódolnom szenvedélyemnek.
Új íz az ősvízen
A következő túrám helyszíne egy régi, tőzegkitermelésből származó vízfelület lett.
Módosított Blowback-rig
A sokak által használt Blowback-rig nekem is nagy favoritom. Szívesen alkalmazom süllyedő és hóember csalizások alkalmával. Meggyőződésem, hogy az egyik leghatásosabb összeállítás, amit valaha kitaláltak.
Bojli Show Háromfa
6 év szünet után ismét megrendezésre került a Bojli Show Háromfán, amely 19 csapat részvételével zajlott. Az öt napos verseny egy nulladik nappal indult, ahol versenyszabályok ismertetése és egy finom vacsora elfogyasztása után készülhettünk a hétfői rajtra.
Bányatavi kaland
A tavaly év végén két fő célt tűztem ki magamnak: az RSD-n horgászni - 2-3 alkalommal, illetve a bányatavi túrákat. A mostani írásomban a legutóbbi bányatavi kalandomat szeretném elmesélni.
Bátran a pellettel
Ebben az írásomban azon tapasztalataimat osztom meg önökkel, miként lehetünk eredményesebbek, milyen csalival illetve etetéssel próbálkozzunk, ha kevés idő áll a rendelkezésünkre.
Tavaszi ébredés
Hogyan is sikerült Németh András csapattársunk egy áprilisi hétvégi kiruccanása? Olvassák el rövid élménybeszámolóját!
Challenge Week 2017
Több éve hagyománynak mondható, hogy tavasz kezdetén az első vízpartra tervezett utam Háromfára vezet, a versenyre, amely már 12 éve fogadja a kihívást kereső horgászokat.
Ismeretlen vizeken
Ellátogattam, egy számomra teljesen ismeretlen vízre, és most az ott szerzett tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.
Balaton, itt minden más
Szenvedélyes pontyhorgász vagyok, viszont a Balatonon még nem volt lehetőségem kipróbálni magam.
Tározó kincsei
Május közepét írunk, hosszas előkészületek után újra az egyik kedvenc közeli víztározóm partjára érkeztem, nagy reményekkel tűzdelve.
Dobótávon
Az idei évben arra az elhatározásra jutottam, hogy az eddigi kényelmes behúzós horgászatokkal kicsit szakítva, nagyobb hangsúlyt fogok fektetni a dobálós pecákra.
Nálam már bevált!
Nekem a pünkösdi túrák jelentik a családi horgászatot. Ilyenkor az egész családot sikerül kirángatnunk vízpartra és együtt eltöltenünk pár szép, nyugodt napot.
Tíz alatt, vagy húsz felett
Gondolom mindenki átélte már, hogy milyen érzés odaérni a vízpartra, amit már hetek, hónapok óta tervezgetünk.
Tőzeges tavasz
Már nagyon viszkettek a horgászbotjaink így rövid egyeztetést követően Berta Jani csapattársammal április közepére összehoztuk első, közös „Nikl Crew” horgászatunkat.
Critical Wafters 2017
Az idén tavasszal, ahogy már az ezt megelőző években is, egy kis Somogy megyei tóra látogattunk el családi programként, afféle évkezdő horgászatra.
„Kritikus” tavaszi siker
Az előző – Sikeres évkezdés - c. cikkem végén megígértem, hogy bemutatok Nektek egy 2017-es NIKL újdonságot, amellyel a legnagyobb halamat is sikerült becsapnom az idei év első túráján.
Áprilisi frontok
Az idei első hosszabb túrámra április első felében került sor. A lakhelyemtől távoleső 140km-re található kis 4 hektáros tó rendkívül gazdag és egészséges nagytestű ponty és amur élőhelye távol a nagyvárosi zajoktól egy csodálatos erdőkel tarkított környezetben.
Horgászat felmelegedő vízben
Napos idő, vége a hétnek, remek időjárás...Gyors pakolás és irány horgászni.
A „sivatagi” kihívás
A vizsgaidőszak végeztével nem is volt kérdés, hogy célba vegyem-e a vízpartot. A horgászat helyszínéül egy Kelet-Magyarországi homokbánya tavat választottam, ahol azelőtt még nem horgásztam.
Szaharai hőségben
Júniusban egy „gyors”, 4 napos horgászatra érkezünk az otthonunkhoz közel eső Fehérvárcsurgóra.
Tavaszi felmelegedés
A horgászatomat ezúttal egy hirtelen jött felmelegedés ihlette meg, melyet végig szikrázó napsütés kísért.
Szelektálás kicsit másképp
Ebben az írásomban, azon tapasztalataim egyikét osztom meg önökkel miként lehetünk eredményesek, ha egy pontycsapatból a legnagyobb példányokat szeretnénk matracra fektetni.
Sikeres évkezdés
Minden évben az egyik legnehezebb túra egy horgász életében az első peca: több hónapnyi nélkülözés, előkék kötésével töltött téli este, kiolvasott újságok tömkelege után végre parton lehetünk. Annyiszor álmodtuk erről a pillanatról, hogy szinte kötelezőnek érezzük a teljesítést.
 Évkezdet az akadóban
Az idei évre sem lett kevesebb cél kitűzve, mint tavaly. Szisztéma ugyanaz: nagy kiterjedésű, változó meder tulajdonságú, munkás vizek meghorgászása.
A sötétség leple alatt
Ismét beköszöntött az ősz, és ezzel együtt a számomra legszebb horgász időszak. Az évszak utolsó két hónapjában egy-egy hetet kedvenc bányatavamon töltöttem. Az első szakasz október végén kezdődött.
Két dolog miatt várom minden évben a szeptember végét. Az egyik a születésnapom, a másik pedig a vele járó éves, hosszabb horgász túrám.